Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Γιουβέτσι

Υλικά:Sintagi-4-Gioybetsi-Mosxari

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε κομμάτια
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτί τοματάκια κονκασέ
1/2 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
λίγα γαρύφαλλα
1 φύλλο δάφνης
αλατοπίπερο
1 πρέζα ζάχαρη
κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Πλύνετε το κρέας και στραγγίξτε το με απορροφητικό χαρτί.

Βάλτε σε μια κατσαρόλα λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές, να ροδοκοκκινήσει.

Προσθέστε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σοτάρετε όλα μαζί και σβήστε τα με το κρασί. Αφήστε το να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέστε τα μπαχαρικά και την τομάτα, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.

Ρίξτε 1 ποτήρι νερό και αφήστε να βράσει το κρέας, σε σιγανή φωτιά.

Αν χρησιμοποιείτε χύτρα θα χρειαστεί περίπου 1/2 ώρα.

Αν χρησιμοποιείτε κανονική κατσαρόλα, θα πρέπει να προσέχετε  τα υγρά του φαγητού.

Θα χρειαστεί και άλλο νερό, πάντα ζεστό. Βάζετε σε μια άλλη κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε το κριθαράκι.

Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου, σουρώστε το και ξαναβάλτε το στη κατσαρόλα, ραντίζοντάς το με λίγο λάδι.

Με αυτό τον τρόπο το κριθαράκι παραμένει σπυρωτό και δεν κολλάει.

Μόλις γίνει το κρέας, αφαιρέστε όλα τα μπαχαρικά και αδειάστε το σε πυρέξ ή ταψί. Προσθέστε το κριθαράκι και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Ανακατέψτε ελαφρά.

Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.

Ψήστε το γιουβέτσι για 30 λεπτά περίπου.

Προσέξτε να έχει πάντα νερό το φαγητό και να μην μείνει στεγνό, επειδή όταν κρυώνει στεγνώνει περισσότερο.

Προς το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάστε το και πασπαλίστε το με κεφαλοτύρι. Αφήστε μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί.

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: