Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι

Υλικά:Sintagi-6-Makaronaki-kofto-me-xtapodi

1 χταπόδι φρέσκο (περίπου 1 κιλό)
2 ξερά κρεμμύδια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα γαρίφαλο
1 κούπα τριμμένες τομάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
500 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Καθαρίστε το χταπόδι (γυρίστε την κουκούλα του και αφαιρέστε το εσωτερικό της, πιέζοντας και αφαιρώντας το στόμα του από το κέντρο).

Πλύνετε το καλά και κόφτε το σε μπουκιές.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και αφήστε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Τότε προσθέστε το χταπόδι και σοτάρετε το για λίγα λεπτά ώσπου να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά.

Πασπαλίστε με τα μπαχαρικά και ανακατέψτε ώστε να βγάλουν το άρωμά τους.

Προσθέστε τον πελτέ και τρίψτε το στην κατσαρόλα, να ψηθεί και να μοσχομυρίσει η τομάτα.

Σβήστε τα υλικά με το κρασί και τρίψτε τη βάση της κατσαρόλας. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ για λίγα λεπτά, προσθέστε τις τριμμένες τομάτες, καθώς και αρκετό νερό, που να σκεπάζει τα υλικά.

Αφήστε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.

Τότε προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι και αν χρειάζεται λίγο επιπλέον νερό (για να βράσει το ζυμαρικό).

Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το ζυμαρικό και να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι. Δεν πρέπει να είναι τελείως στεγνό.

Βάλτε αλατοπίπερο προς το τέλος του βρασμού (αν το χταπόδι είναι φρέσκο μπορεί να μη χρειαστεί αλάτισμα αφού είναι αρκετά αλμυρό. Αντίθετα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μία πρέζα ζάχαρη για να ισορροπήσουν οι γεύσεις).

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ: Όταν βράζουμε μικρά ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι, κοχυλάκι, κριθαράκι κ.λπ.) μέσα σε μια σάλτσα, πρέπει, σβήνοντας το φαγητό, να έχει αρκετό ζουμάκι η κατσαρόλα για να μη λασπώσουν-κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους.

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: