Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και σάλτσα

Υλικά:Sintagi-12-Xylopites-Kotopoulo

500 γραμμάρια χυλοπίτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί ή ζωμό κότας ή ζεστό νερό
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι θυμάρι
2 φλιτζάνια τομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή).

Σε μέτρια φωτιά ροδίζετε τα μπουτάκια γύρω-γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου για 8-10 λεπτά.

Αφού τα ροδίσετε καλά, τα βγάζετε σε πιατέλα και τα σκεπάζετε.

Στο ίδιο σκεύος προσθέτετε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο.

Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5-6 λεπτά, προσθέτετε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι). Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5-6 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια. Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό.

Με λαβίδα αφαιρείτε τα μπουτάκια μόλις βράσουν.

Συνεχίζετε να βράζετε τη σάλτσα, χωρίς  το καπάκι πλέον. Ξεκοκαλίζετε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα. Με τα χέρια διαλύετε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνετε στη σάλτσα. Σε αυτή τη φάση η σάλτσα σας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!

Βράζετε τις χυλοπίτες και αφού τις στραγγίσετε, τις ισομοιράζετε στα πιάτα. Περιχύνετε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: