Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Πατάτες με κρόκο Κοζάνης και σκόρδο

Υλικά:Sintagi-22-Patates-me-kroko-Kozanis

1 μεγάλη πρέζα κρόκο Κοζάνης σε στίγματα
600ml καυτό ζωμό λαχανικών
12 πατάτες μεσαίου μεγέθους
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Μουλιάζετε τα στίγματα σε 2 κουταλιές της σούπας από το ζωμό για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό.

Σ ένα ταψί βάζετε τις πατάτες χοντροκομμένες, ρίχνετε το λάδι, το σκόρδο και δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον καυτό ζωμό.

Ψήνετε για 1 με 1.5 ώρα περιχύνοντας 2-3 φορές με το ζωμό, μέχρι το υγρό να απορροφηθεί και οι πατάτες να είναι τραγανές. Αλατίζετε και σερβίρετε αμέσως.

 

Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15 λεπτά.

Τεμαχίζετε στα τέσσερα τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε σε κύβους και τις αφήνετε στην άκρη.

Κατεβάζετε το ρύζι από τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες ανακατεύοντας προσεκτικά. Σκεπάζετε και αφήνετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε με ψητές γαρίδες σουβλάκι.

 

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: