Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Πιλάφι της Πόλης με κρόκο Κοζάνης

Υλικά:Sintagi-23-Pilafi-Polis-me-kroko-Kozanis

1 ποτήρι ρύζι
2 κουταλιές βούτυρο
1,5 με 2 ποτήρια ζωμός κότας
1 κουταλιά αμυγδαλόψιχα
1 κουταλιά φιστίκια (ανάλατα)
1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
1 πρέζα στίγματα κρόκου Kοζάνης
2-3 συκωτάκια κοτόπουλου
αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καβουρντίστε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια με το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά για 2-3 λεπτά ακόμη.

Προσθέστε το ζωμό κότας ζεστό, τον αρακά, τον κρόκο Κοζάνης, τα συκωτάκια και αλάτι και σκεπάστε τη κατσαρόλα.

Βράστε τα υλικά σε δυνατή και στη συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του.

Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 πρέζα κανέλα.

 

 

Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15 λεπτά.

Τεμαχίζετε στα τέσσερα τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε σε κύβους και τις αφήνετε στην άκρη.

Κατεβάζετε το ρύζι από τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες ανακατεύοντας προσεκτικά. Σκεπάζετε και αφήνετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε με ψητές γαρίδες σουβλάκι.

 

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: