Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Κοχύλια με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης

Υλικά:Sintagi-24-Koxylia-Garides-me-kroko-Kozanis

1/2 κιλό ζυμαρικά κοχύλια
1/2 κιλό βρασμένες ψιλές γαρίδες χωρίς το κέλυφος
1 κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι (0,25g) σκόνη κρόκου Κοζάνης
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι  πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βράζετε τα ζυμαρικά, σουρώνετε και τα αφήνετε.

Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε καλά.

Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τον κρόκο Κοζάνης, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την κεφαλογραβιέρα.

Σ’ ένα βαθύ δίσκο σερβιρίσματος βάζετε τα κοχύλια και τα σκεπάζετε με τα 3/4 της ποσότητας της σάλτσας γαρίδων.

Ανακατεύετε προσεκτικά να μη σπάσουν τα ζυμαρικά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

 

 

Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15 λεπτά.

Τεμαχίζετε στα τέσσερα τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε σε κύβους και τις αφήνετε στην άκρη.

Κατεβάζετε το ρύζι από τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες ανακατεύοντας προσεκτικά. Σκεπάζετε και αφήνετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε με ψητές γαρίδες σουβλάκι.

 

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: