Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Ρεβίθια με κεφτέδες

Υλικά (για 8 άτομα):Sintagi-26-Rebithia-me-keftedes

2 φλιτζάνια του τσαγιού ρεβίθια βρασμένα
Για τους κεφτέδες:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα
2 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Για τη σάλτσα:
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ώριμες τομάτες πολτοποιημένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τους κιμάδες με το μουσκεμένο και στραγγισμένο ψωμί, τη φρυγανιά, τα κρεμμύδια, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τη ρίγανη.

Δουλεύετε το μείγμα έτσι, ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους όλα τα υλικά. Βάζετε το μείγμα στην άκρη.

Φτιάχνετε τη σάλτσα ως εξής: τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, ίσα να ροδίσει, ρίχνετε τις ντομάτες , το αλάτι, το πιπέρι και μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό.

Μόλις βράσει η σάλτσα, ρίχνετε ένα - ένα τους κεφτέδες, αμέσως μετά τα ρεβίθια και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά και να χυλώσει.

Αφήνετε το φαγητό για 10 λεπτά να “ηρεμίσει” πριν το σερβίρετε.

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: