Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Τούρκικο λευκό πιλάφι με ρεβίθια

Υλικά (για 6 άτομα):Sintagi-27-Tourkiko-Leyko-Pilafi-me-rebithia

1 φλιτζάνι  τσαγιού ρεβίθια (μουσκεμένα για 8 ώρες)
2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο πρόβειο ή αγελάδας
6 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τα ρεβίθια για 8 ώρες σε κρύο νερό.

Τα σουρώνετε και τα βράζετε σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Πλένετε και μουσκεύετε το ρύζι σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά.

Λιώνετε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, όταν λιώσει ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να «γυαλίσει», χωρίς όμως να ροδίσει.

Προσθέτετε τα ρεβίθια και το ρύζι τα οποία τα έχετε σουρώσει πρώτα. Τα ανακατεύετε με μια κουτάλα ένα - δύο φορές και προσθέτετε το ζωμό από κοτόπουλο, το αλάτι και λίγο πιπέρι.

Αφήνετε το πιλάφι να βράσει μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το υγρό.

Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα για 10 λεπτά.

Σερβίρετε το πιλάφι αφού το ανακατέψετε καλά με ένα πιρούνι.

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: