Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Ρεβιθάδα Σίφνου

Υλικά (για 6 άτομα):Sintagi-28-Rebithia-Sifnou

½ κιλό ρεβίθια (μουσκεμένα για 8 ώρες)
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό για 8 ώρες και έπειτα τα σουρώνετε.

Τα ρίχνετε σε μία γάστρα που σκεπάζει καλά μαζί με το δαφνόφυλλο, τα κρεμμύδια, το αλάτι, το ελαιόλαδο και νερό έως ότου να σκεπαστούν τα ρεβίθια και λίγο παραπάνω.

Κλείνετε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνετε τη ρεβιθάδα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, και έπειτα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 80-90 βαθμούς και ψήνετε για άλλες 7 ώρες.

Σερβίρεται ζεστή με λίγο λεμόνι στο τέλος.

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: