Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Σούπα με σπανάκι ρεβίθια και κρόκο Κοζάνης

Υλικά (για 8-10 άτομα):Sintagi-29-Soupa-spanaki-me-rebithia

400 γραμμάρια ρεβίθια (μουσκεμένα για 8 ώρες)
4 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνη
1 ολόκληρο κρεμμύδι
400 γραμμάρια σπανάκι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
4 φέτες καπνιστό ζαμπόν (χοιρινό ή γαλοπούλας)
3 – 4 στίγματα κρόκο Κοζάνης
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βάζετε τα ρεβίθια στο νερό για οκτώ ώρες να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό, το μισό σκόρδο ψιλοκομμένο, τη δάφνη, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι, σκεπασμένα, σε δυνατή φωτιά.

Μόλις βράσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τα ρεβίθια μέχρι να γίνουν τρυφερά, περίπου 1 ½ ώρα.

Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Αφαιρείτε τα κοτσάνια και το χοντροκόβετε. Το μαγειρεύετε με λίγο αλάτι, σκεπασμένο, σε σιγανή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το ψωμί και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.

Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε στο μπλέντερ, τα πολτοποιείτε μαζί με τον κρόκο.

Σιγά-σιγά προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού ζωμό από τα ρεβίθια και χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα και το ρίχνετε στα ρεβίθια.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο που έχει μείνει στο τηγάνι και σοτάρετε το μαραμένο σπανάκι, το ζαμπόν και το μαϊντανό για 1 λεπτό.

Τα προσθέτετε στα ρεβίθια ανακατεύοντας καλά.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σούπα για άλλα 10 λεπτά.

 

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: