Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Ρεβίθια σαλάτα με παρμεζάνα και δυόσμο

Υλικά (για 8 άτομα):Sintagi-30-Rebithia-salata-parmezana

300 γραμμάρια ρεβίθια (μουσκεμένα για 8 ώρες)
40 γραμμάρια κουκουναρόσπορους
40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ή άνηθο
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο αγγούρι τομάτα και πιπεριά (κομμένα σε μικρά κομματάκια)
αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα ρεβίθια με ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι και ένα λίτρο νερό.

Τα βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40-50 λεπτά να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν.

Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δυόσμο ή τον άνηθο, το αλάτι με το πιπέρι, και τα χτυπάτε για 2-3 λεπτά να γίνουν μια λεπτή σάλτσα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα ρεβίθια, τους κουκουναρόσπορους, την παρμεζάνα και περιχύνετε την σάλτσα επάνω στην σαλάτα.

Ανακατεύετε καλά και γαρνίρετε με τα κομματάκια αγγουριού, τομάτας και πιπεριάς.

Την βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Σερβίρεται κρύα.

 

 

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: