Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Μπούτι κοτόπουλο με κρασί και πιπεριές

Υλικά (για 2 άτομα):Sintagi-32-Kotopoulo-me-piperia

2 ολόκληρα μπούτια από νωπό κοτόπουλο
3 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη)
1 φλιτζάνι (250 ml) λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο ξερό κόλιαντρο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
αλουμινόχαρτο

 

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το κρασί με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, την πάπρικα, την ρίγανη και τον  ξερό κόλιαντρο.

Βάλτε τα μπούτια του κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε τα με το μείγμα και σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Καθαρίστε τις πιπεριές από κοτσανάκια και σπόρους και κόψτε τες σε λεπτές λωρίδες.

Σοτάρετε τες σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για αρκετά λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Αφού ψηθούν τα μπούτια του κοτόπουλου, ρίξτε την σάλτσα από το ταψί στις σοταρισμένες πιπεριές, αλατοπιπερώστε τες και αφήστε τες να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Σερβίρετε τα μπούτια του κοτόπουλου με τις πιπεριές.

 

 

 

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: