Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Αίγα με χυλοπίτες, πετιμέζι και ανθότυρο

Υλικά:Sintagi-37-Aiga-me-Xylopites-Petimezi

1.300 γραμμάρια κατσίκα (σπάλα ή μπούτι)
500 γραμμάρια χυλοπίτες
1 φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 κιλό ώριμες τομάτες (ξεφλουδισμένες)
200 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι
κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι χοντρό
φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίστε καλά το κρέας και ζεματίστε το σε νερό που βράζει, αφαιρώντας σχολαστικά τον αφρό.

Βγάζετε, με τρυπητή κουτάλα, τα κομμάτια του κατσικιού και τα αφήνετε στην άκρη.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίστε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο.

Ρίξτε το σκόρδο και ροδίστε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέστε το κρέας και σοτάρετε το ώσπου να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα. Προσθέστε το κρασί και αλατοπιπερώστε.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 45 λεπτά.

Βγάλτε το κρέας από την κατσαρόλα, αραιώστε λίγο τη σάλτσα και ρίξτε μέσα τις χυλοπίτες να βράσουν για 6 λεπτά.

Τοποθετείστε τις χυλοπίτες σε βαθιά πιατέλα, δίπλα τους το κρέας και πάνω-πλάι χωριστά, το ανθότυρο τριμμένο. Διακοσμείστε με φρέσκια μαντζουράνα ή ρίγανη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: