Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Γεμιστές τομάτες και πιπεριές

Υλικά (για 4 άτομα):Sintagi-38-Gemistes-Piperies

8 πιπεριές & 7 ντομάτες (γιατί η μικρή ασυμμετρία χαρακτηρίζεται από αρμονία και γιατί ο μονός αριθμός ταιριάζει στα φαγητά)
15 κοφτές κουταλιές της σούπας ρύζι για γεμιστά
5 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ζάχαρη
αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Αδειάστε τις πιπεριές και τις τομάτες. Ψιλοκόψτε τη σάρκα της τομάτας για να τη χρησιμοποιήσετε στη γέμιση.

Πασπαλίστε το εσωτερικό των λαχανικών με ζάχαρη και αλάτι και τρυπήστε τα με το μαχαίρι εδώ κι εκεί. Βάλτε το κρεμμύδι με λίγο νερό να αχνιστεί.

Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και ρίξτε τη τομάτα να πάρει μια βράση.

Ξεπλένετε το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει όλο το άμυλο.

Το στραγγίζετε και το προσθέτετε μαζί με το δυόσμο, το βασιλικό, το μαϊντανό, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.

Βράζετε μέχρι το ρύζι να γίνει διαφανές!

Γεμίζετε τα λαχανικά και τα τοποθετείτε στο ταψί.

Περιχύνετε με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ψήστε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και να μελώσει το ρύζι.

Tip: Το μυστικό στα γεμιστά είναι το ρύζι να είναι χυλωμένο και μελωμένο χωρίς να έχει αμυλώδη υφή!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: