Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Ρεβίθια γιαχνί

Υλικά (για 6 άτομα):Sintagi-39-Rebithia-Giaxni

½ κιλό ρεβίθια
1 ½ ποτήρι τομάτες κονκασέ
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σποράκια κόλιανδρου τριμμένα
4-5 κλαδάκια σέλερι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε τα ρεβίθια για 12 ώρες.

Την επομένη τα βάζετε να βράσουν μαζί με το νερό τους, σε δυνατή φωτιά στην αρχή.

Τα ξαφρίζετε εντελώς, τα σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την πιπεριά και τα κρεμμύδια.

Όταν μαραθούν, προσθέτετε το σκόρδο και κατόπιν το σέλερι ψιλοκομμένο.

Ρίξτε την τομάτα και τα σποράκια κόλιανδρου και σιγοβράστε τα για 10 λεπτά περίπου.

Όταν μαλακώσουν τα ρεβίθια, αλατίστε τα και προσθέστε την τοματένια καυτερή σάλτσα.

Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι σχεδόν να χυλώσουν.

Σερβίρονται πασπαλισμένα με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ταιριάζουν πολύ με ψάρι τηγανητό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: