Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Ριζότο με κρόκο Κοζάνης

Υλικά (για 6 μερίδες):Sintagi-21-Rizoto-me-kroko-Kozanis

μία μεγάλη πρέζα κρόκο Κοζάνης σε στίγματα
300 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 καρφάκια γαρύφαλλο
2 κόκκοι μπαχάρι
4 κόκκοι μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
4 ξεφλουδισμένες τομάτες
αλάτι

 

Εκτέλεση:

Θρυμματίζετε τον κρόκο Κοζάνης με τα δάχτυλα και ανακατεύετε με 550ml ζεστό νερό.

Πλένετε το ρύζι, το βάζετε σε ένα μπολ σκεπασμένο με κρύο νερό και το αφήνετε να μουσκεύει για μισή ώρα. Το στραγγίζετε και το αφήνετε να στεγνώσει για 10 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι, τα κρεμμύδια, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και το πιπέρι και τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τσιγαριστούν τα κρεμμύδια.

Τα προσθέτετε στο ρύζι, ανακατεύετε πολύ καλά και τα τηγανίζετε όλα μαζί για 4 λεπτά.

Προσθέτετε το νερό με τον κρόκο, το φύλλο δάφνης και το αλάτι, σκεπάζετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15 λεπτά.

Τεμαχίζετε στα τέσσερα τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε σε κύβους και τις αφήνετε στην άκρη.

Κατεβάζετε το ρύζι από τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες ανακατεύοντας προσεκτικά. Σκεπάζετε και αφήνετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε με ψητές γαρίδες σουβλάκι.

 

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: