Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Κέικ πορτοκαλιού με κρόκο Κοζάνης

Υλικά:Sintagi-25-Keik-Portokaliou-me-kroko-Kozanis

100 γραμμάρια ξεφλουδισμένα φουντούκια τριμμένα
50 γραμμάρια σιμιγδάλι ή πολέντα
175 γραμμάρια καφέ ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 μεγάλα πορτοκάλια
4 μεσαία αυγά
200ml ελαφρύ ελαιόλαδο
1 πρέζα στίγματα κρόκου Kοζάνης
85 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
κομματάκια πορτοκαλιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καβουρντίστε τα φουντούκια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά αναμείξτε τα με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το baκing powder.

Ανακατέψτε το ξύσμα του ενός πορτοκαλιού με τα αυγά και το λάδι. Χτυπήστε τα καλά και ρίξτε τα στα προηγούμενα υλικά.

Αδειάστε το μίγμα σε φορμάκια που έχετε λαδώσει και ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.

Όσο ψήνονται τα κέικ, κόψτε τη φλούδα του άλλου πορτοκαλιού σε πολύ λεπτές λωρίδες.

Βάλτε τη σε ένα τηγάνι με το χυμό και των 2 πορτοκαλιών, τον κρόκο Κοζάνης και την άχνη ζάχαρη.

Φέρτε σε βρασμό, και σιγοβράστε για 5 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.

Όταν τα κεκάκια ψηθούν αφήστε να κρυώσουν, ξεφορμάρετε και βάλτε τα σε πιατέλα.

Tρυπήστε την επιφάνεια τους σε διάφορα σημεία με μια οδοντογλυφίδα και ρίξτε λίγο-λίγο το σιρόπι. 

Διακοσμήστε την κορυφή από το κάθε κεκάκι με φρέσκα κομματάκια πορτοκαλιού.

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: