Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Συνταγή: Κουκουναρόπιτα Λήμνου

Υλικά:Sintagi-36-Koukounaropita-Limnou

750 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκίσιο (το καλαμπόκι ονομάζεται «κουκ’νάρα» στην Λήμνο)
2 κουταλιές σπόρο μάραθου ή γλυκάνισο
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι λάδι
1 σφηνάκι κονιάκ
1 ποτήρι πετιμέζι ή μέλι

 

Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα λεκανάκι 4 φλιτζάνια αλεύρι καλαμποκιού μαζί με 2 κουταλιές γλυκάνισο ή σπόρο μάραθου και μια καλή κουταλιά μπέικιν πάουντερ.

Ανακατέψτε το, κάντε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε εκεί 1 φλιτζάνι λάδι και 1 σφηνάκι κονιάκ. Ανακατέψτε και τρίψτε το μείγμα με τις παλάμες.

Προσθέστε χλιαρό νερό όσο χρειαστεί, για να γίνει κουρκούτι πηχτό που να μην πέφτει μόνο του από το κουτάλι.

Αλείψτε με λάδι ένα ταψί, πασπαλίστε το με μπόλικο σουσάμι και αδειάστε το μείγμα.

Προσέξτε να μην είναι παχύ, αλλά ένα έως ενάμισι δάχτυλο λεπτό.

Ισιώστε το με βρεγμένο κουτάλι και πασπαλίστε με μπόλικο σουσάμι όλη την επιφάνεια.

Ψήστε το στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Χρειάζεται 35-45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).

Τραβήξτε το τότε για μια στιγμή και περιχύστε το με 1 ποτήρι πετιμέζι.

Ξαναβάλτε το στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί. Αν δεν έχετε πετιμέζι, περιχύστε την κουκουναρόπιτα με ζεστό μέλι (επίσης 1 ποτήρι).

 

 

 

 

 

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: