Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Οι Επτά αιτίες των προβλημάτων βάρους

Arthro-5-Problimata-barous-2

1. Η αυτοδηλητηρίαση.
Αν η τροφή που καταναλώνουμε δεν έχει το σωστό pH (δηλαδή δεν παρουσιάζει ισορροπία οξέων-βάσεων) μπορεί να υποστεί σήψη μέσα στο στομάχι πριν προλάβει ο οργανισμός να τη χωνέψει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά της. Με άλλα λόγια, πριν προφτάσουμε να φάμε την τροφή, οι βλαβεροί οργανισμοί που υπάρχουν στο στομάχι έχουν καταβροχθίσει όλα τα θρεπτικά συστατικά και μας έχουν αφήσει τα κατάλοιπα. Αυτά περιλαμβάνουν αέρια (δυσοσμία αναπνοής, ρέψιμο, αέρια και στομαχικοί πόνοι) και στερεά στοιχεία που δεν έχουν καμία θρεπτική αξία. Δεν παρέχουν δηλαδή στα κύτταρα κανένα στοιχείο που χρειάζονται με αποτέλεσμα αυτά να χάσουν τη δύναμη τους και τα κατάλοιπα, που στην ουσία είναι τοξικά, να δηλητηριάσουν τα κύτταρα όλου του οργανισμού.                                                           

2. Η κατακράτηση νερού.
Τα νεφρά είναι τα φίλτρα που ξεχωρίζουν το υπόλοιπο του νερού από το αίμα. Δηλαδή, η ποσότητα του νερού που φιλτράρεται εξαρτάται από την καλή λειτουργία των νεφρών, τα οποία μπορούν να φιλτράρουν φυσιολογικά περίπου 6 φλιτζάνια νερό το 24ωρο (μπορούν φυσικά και παραπάνω, αλλά η πρόσθετη εργασία θα τα εξασθενήσει). Αν πίνουμε πολύ παραπάνω από την ποσότητα αυτή τα νεφρά δεν θα μπορέσουν να την φιλτράρουν άμεσα, το νερό θα παραμείνει στο αίμα και θα αποβληθεί με τον ιδρώτα. Αν όμως οι ευκαιρίες να ιδρώσουμε (με τον ζεστό καιρό ή την άσκηση) είναι λίγες, το νερό θα παραμείνει στο δέρμα.

3. Η συσσώρευση λίπους.
Τα λίπη έχουν σχέση με τη λειτουργία του ήπατος, του παγκρέατος και της χοληδόχου κύστης. Το συκώτι είναι το κύριο όργανο για το φιλτράρισμα των στερεών καταλοίπων. Τα δηλητήρια και οι τοξίνες που έχουν στερεά μορφή πρέπει να λιπανθούν για να αποβληθούν. Το ρόλο του λιπαντή παίζουν τα λίπη και γι’ αυτό μας είναι απαραίτητα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν τα λίπη απορροφώνται από το αίμα και με την κυκλοφορία φτάνουν στο συκώτι. Αν η ποσότητα τους είναι μεγάλη ή αν η σύσταση τους είναι τέτοια που ο οργανισμός να μην μπορεί εύκολα να τα διασπάσει, προσκολλώνται στους ηπατικούς ιστούς παρεμποδίζοντας τη φυσιολογική λειτουργία του συκωτιού. Η κακή ή ελλιπής αυτή λειτουργία του ήπατος έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να φιλτραριστούν και αποβληθούν περισσότερα κατάλοιπα. Έτσι καταλήγουμε σε δηλητηρίαση του εγκεφάλου και των εγκεφαλικών κυττάρων και σε εμφάνιση διαταραχών που χαρακτηρίζονται νευρικές ή πνευματικές και οι οποίες οφείλονται σε κακή ή μέτρια λειτουργία του ήπατος.

4. Τα νεύρα.
Οι αλλεργίες παρουσιάζονται όταν οι απολήξεις των νεύρων δεν μπορούν να “ανεχθούν” ένα είδος τροφής ή μια συγκεκριμένη ουσία που περιέχεται σε ορισμένα τρόφιμα. Αν λοιπόν έχουμε αλλεργία σε κάποιο είδος τροφής το πεπτικό σύστημα δεν την χωνεύει και αυτή η μη αφομοιωμένη τροφή γίνεται τοξική για εμάς, επιδεινώνοντας το πρόβλημα του βάρους μας. Μια άλλη οπτική σχετίζει τα νεύρα/νευρικότητα με τις συνήθειες της διατροφής μας. Αν είμαστε ράθυμοι και δεν κινούμαστε, αν τρώμε συνεχώς για να ξεχάσουμε ότι είμαστε αμελείς ή αναβλητικοί τύποι πέφτουμε σε ένα φαύλο κύκλο όπου όσο πιο άσχημα αισθανόμαστε τόσο πιο πολύ τρώμε. Και τόσο περισσότερο δεν κάνουμε κάτι για να βγούμε από αυτό το τέλμα και την αδράνεια. Η μόνη λύση είναι να αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με κάτι.

5. Η υπερβολική τροφή και το υπερβολικό ποτό.
Οι νευρικές αυτές εκδηλώσεις μπορεί να προέρχονται και από ψυχολογικές πιέσεις κατά την παιδική ηλικία. Το παιδί μερικές φορές πιέζεται από τον γονιό του να τρώει πολύ “για να μεγαλώσει” και όταν το παιδί γίνεται ενήλικο αποκτά ενοχές επειδή ίσως δεν τρώει αρκετά. Έτσι αναπτύσσει μια υποσυνείδητη συνήθεια να τρώει πολύ με αποτέλεσμα την παχυσαρκία.

6. Καρδιοπάθεια, λειτουργία του θυρεοειδούς, δυσλειτουργία του παγκρέατος, διαταραχές των επινεφριδίων και του θύμου αδένα.
Όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν παχυσαρκία. Γι’ αυτό πρέπει πρώτα να αντιμετωπίζονται αυτά με τη βοήθεια γιατρού προτού κάποιος θελήσει να αδυνατίσει.

7. Ρευματισμοί, άσθμα και βρογχίτιδα.
Η κορτιζόνη, η ασπιρίνη και τα άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση που αυτές οι διαταραχές προκαλούν, μπορεί να οδηγήσουν στην παχυσαρκία, αλλά και ενδεχομένως να βλάψουν και τα νεφρά (που θα κατακρατήσουν έτσι νερό και θα οδηγήσουν σε αύξηση βάρους) ή να βλάψουν άλλα όργανα με αποτέλεσμα την κακή λειτουργία τους. Στην πραγματικότητα, η παχυσαρκία είναι παρενέργεια που οφείλεται στη χρήση αυτών των φαρμάκων.

 

Περισσότερες συμβουλές - άρθρα...

Συνταγές μαγειρικής...

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: