Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Η Ισορροπημένη Διατροφή

Arthro-6-Isorropimeni-Diatrofi-2

Η άποψη που επικρατεί είναι ότι τα γεύματα μας πρέπει να είναι “ισορροπημένα” και να περιέχουν κάποιες ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών, μεταλλικών αλάτων και άλλων τροφών.

Στην πραγματικότητα αυτοί οι όροι επινοήθηκαν από τους διαιτολόγους για τον καθορισμό των συστατικών που περιέχουν οι τροφές. Κάθε φορά που ανακαλύπτουν νέα συστατικά επινοούν νέα ονόματα για να προσδιορίσουν την περιεκτικότητα των τροφών σε αυτά τα στοιχεία. Προσπαθούν επίσης να περιγράψουν ένα είδος τροφής σε σχέση με τα συστατικά που έχουν απομονώσει.

Για παράδειγμα, βρήκαν ότι τα μήλα περιέχουν βιταμίνες A και C, φρουκτόζη και πηκτίνη. Λένε λοιπόν ότι τα μήλα παρέχουν στον οργανισμό αυτά τα θρεπτικά συστατικά ή, ακόμα χειρότερα, ότι η κατανάλωση των μεμονωμένων αυτών συστατικών μπορεί να αντικαταστήσει το μήλο. Ωστόσο όλοι ξέρουμε ότι το μήλο δεν αποτελείται μόνο από αυτά, αλλά και από άλλα χιλιάδες συστατικά, τα οποία αγνοούμε.
Έτσι, το να τρώμε ένα μήλο για να πάρουμε από αυτό μόνο τα συστατικά που γνωρίζουμε ότι περιέχει ή το να αντικαταστήσουμε στη διατροφή μας το μήλο παίρνοντας μόνο τα γνωστά συστατικά του απομονωμένα είναι τρέλα και κακή χρήση των επιστημονικών γνώσεων μας.

Τα θρεπτικά συστατικά δεν επαρκούν για τη διατήρηση της υγείας του οργανισμού. Είναι απαραίτητο να τρώμε ολοκληρωμένες τροφές, που να είναι όσο το δυνατό πιο φυσικές. Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει η επιστήμη τι είναι πραγματικά η “ισορροπημένη διατροφή”. Θα τρώμε λοιπόν το μήλο μας ολόκληρο, όπως και κάθε άλλη τροφή, γιατί θα είμαστε σίγουροι ότι κάθε θρεπτικό συστατικό μιας τροφής εμπεριέχεται σε αυτήν στις σωστές αναλογίες και εξισορροπεί όλα τα άλλα συστατικά αυτής της τροφής. Γιατί οι τροφές αν δεν ήταν ισορροπημένες δεν θα μπορούσαν καν να υπάρξουν: γιατί η ισορροπία στη Φύση είναι κανόνας απαράβατος.

 

Περισσότερες συμβουλές - άρθρα...

Συνταγές μαγειρικής...

 

 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: