Αναζήτηση Προϊόντων

Αναζήτηση χρήσιμων άρθρων που έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Livingbio.

Γράψτε τις Λέξεις - Κλειδιά της Αναζήτησης σας:

Κωδ. 10652 - Αμύγδαλα Ψίχα Ελασσόνας "ΒιοΒλαστός" 150γρ

Αμύγδαλα Ψίχα Ελασσόνας "ΒιοΒλαστός" 150γρ
Κάντε κλικ για μεγένθυση

Βιολογικά Αμύγδαλα Ψίχα Ελασσόνας "ΒιοΒλαστός" 150γρ.

Τιμή: 4,10€

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ)
 

Διαθέσιμο

Ενδιαφέρον προϊόν; Στείλε το σ' ένα φίλο
 

Τα αμύγδαλα είναι οι καρποί της αμυγδαλιάς (Prunus dulcis) και περιέχουν πολύ πρωτεΐνη (18%). Περιέχουν επίσης αμυγδαλέλαιο (25%-40%) που χρησιμοποιείται στην φαρμακολογία και στην κοσμετολογία.

Είναι πλούσια πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαϊκό και παλμιτολεϊκό οξύ) τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL).

Τα αμύγδαλα περιέχουν πολλή βιταμίνη Ε (περίπου 25 mg ανά 100 γραμμάρια που ισοδυναμεί με το 170% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Ποσότητας) και σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, φυλλικό οξύ, Β6).
Περιέχουν επίσης αρκετά απαραίτητα μέταλλα (μαγγάνιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο).

Τα αμύγδαλα δεν περιέχουν γλουτένη και χρησιμοποιούνται πολύ για την παραγωγή τροφίμων "χωρίς γλουτένη".

Προστατεύουν από νευρικές και διατροφικές ανωμαλίες καθώς και από τον καρκίνο. Μειώνουν την χοληστερίνη, τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων, τον διαβήτη τύπου 2 και συμβάλλουν στην μείωση κινδύνου χολολιθίασης. Τα αμύγδαλα είναι επίσης πηγή διαιτητικών ινών που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Τρώγονται ωμά, ψημένα ή και αλατισμένα, καβουρντισμένα ή λιωμένα ή καραμελωμένα ή χρησιμοποιούνται ως βάση για γλυκά (αμυγδαλωτά).

Χρησιμοποιούνται και στην μαγειρική (με ρύζι ή σε γέμιση ή σε σαλάτες) και στην ζαχαροπλαστική ακόμα και τριμμένα (πάνω σε σιροπιαστά γλυκά ή παγωτά).

Βιολογικά συστατικά: Ωμά Αμύγδαλα Ψίχα Ελασσόνας νομού Λάρισας.

Χωρίς αλάτι.

Περιγραφή
 
Ρωτήστε μας για το προϊόν
arrow down
 
Σχετικά προϊόντα
 

Για προσφορές & δωρεάν συμβουλές:

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

Εγγραφή στο Newsletter

Μέλη:

Με μια ματιά: