Βιολογικό Δεντρολίβανο "Μπόρου" 30γρ 10004

Βιολογικό Δεντρολίβανο "Μπόρου" 30γρ
1,90 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΜΠΟΡΟΥ ΒΟΤΑΝΑΜΠΟΡΟΥ ΒΟΤΑΝΑ

Δεν υπάρχει απόθεμα

Το δεντρολίβανο (Rosmarinus officinalis - Ροσμαρίνος ο φαρμακευτικός) είναι αρωματικός θάμνος της οικογένειας των χειλανθών. Είναι γνωστό και ως ρόσμαρι (δροσιά της θάλασσας) ή απόσπληνος.

Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, σε σαλάτες, ωμά φαγητά αλλά και γλυκά. Το δεντρολίβανο όμως χρησιμοποιείται ως φάρμακο για ρευματισμούς, διάφορους ερεθισμούς του στόματος και για τον βήχα.

Το δεντρολίβανο είναι ισχυρό τονωτικό, το οποίο προστατεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τονώνει τις λειτουργίες της καρδιάς, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ενδείκνυται για περιπτώσεις ατονίας, υπερκόπωσης, εξάντλησης, αλλά και περιπτώσεις αϋπνίας, κατάθλιψης ή άγχους.

Διεγείρει την λειτουργία της πέψης, της χολής και του ήπατος και βοηθάει σε περιπτώσεις αρτηριοσκλήρωσης. Έχει στυπτικές ιδιότητες, ρυθμίζει την μητρορραγία και ομαλοποιεί τον έμμηνο κύκλο.

Το φυτό έχει επίσης αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές και αποχρεμπτικές ιδιότητες, είναι εφιδρωτικό και σπασμωλυτικό (γι' αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται και στον βήχα, στο άσθμα ή στα κρυολογήματα).

Μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις δυσπεψίας, κολικών και διάρροιας και γενικότερων προβλημάτων του πεπτικού συστήματος.

Το αφέψημα του συντελεί στην μείωση της τριχόπτωσης ενώ πλύσεις της στοματικής κοιλότητας βοηθάει στην θεραπεία των ούλων που ματώνουν ή δοντιών που χαλαρώνουν.