Βιολογική Τσουκνίδα "Μπόρου" 30γρ 10014

borou_tsouknida
1,90 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΜΠΟΡΟΥ ΒΟΤΑΝΑΜΠΟΡΟΥ ΒΟΤΑΝΑ

Η τσουκνίδα (Urtica dioica - Κνίδη η δίοικος) ανήκει στην οικογένεια των κνιδοειδών και πρόκειται ουσιαστικά για φυτό - ζιζάνιο το οποίο καλύπτεται από αδενώδεις τρίχες οι οποίες, αν έρθουν σε επαφή με το δέρμα, προκαλούν φαγούρα, τσούξιμο και κοκκινίλα. Αυτό οφείλεται στο υγρό που περιέχουν, η σύσταση του οποίου αποτελείται από μυρμηκικό οξύ, ακετυλοχολίνες και ισταμίνες.

Παρόλα αυτά, η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα (ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο, σίδηρο). Χάρη σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά, αλλά και το υψηλό ποσοστό σε λευκώματα και στις βιταμίνες Α,Β και C, χρησιμοποιείται και στο φαγητό (καταναλώνεται ως σούπα ή σαλάτα, αφού βάλουμε τα φύλλα της σε κοχλαστό νερό).

Το αφέψημα της είναι εξαιρετικό διουρητικό και κατά της πέτρας της χολής ενώ ο χυμός των σπόρων της σταματάει την αιμορραγία.

Η τσουκνίδα βοηθάει στην αντιμετώπιση δερματικών εκζεμάτων, μειώνει το ουρικό οξύ, αντιμετωπίζει την αιματουρία, την αναιμία, την κυστίτιδα, συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και καταπολεμάει την τριχόπτωση και την πιτυρίδα.

Έχει ιδιότητες αιμοστατικές, αντιδιαβητικές και διουρητικές. Καταπολεμάει την παχυσαρκία, τα αρθριτικά, την διάρροια, τους κολικούς, τους ρευματισμούς και την ηπατίτιδα. Είναι επίσης σπασμολυτικό, τονωτικό, βοηθάει στην καλή λειτουργία των αδένων και προωθεί την ροή του γάλακτος κατά τον θηλασμό.

Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό για τις αρθρώσεις επειδή περιέχει πυρίτιο (silicon), το χημικό στοιχείο που είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό του κολλαγόνου για τα οστά και τους συνδετικούς ιστούς.