Βιολογικό Βάλσαμο (Σπαθόχορτο) "Μπόρου" 30γρ 10006

Βιολογικό Βάλσαμο (Σπαθόχορτο) "Μπόρου" 30γρ
2,15 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΜΠΟΡΟΥ ΒΟΤΑΝΑΜΠΟΡΟΥ ΒΟΤΑΝΑ

Το βάλσαμο (Hypericum perforatum - Υπερικόν το διάτρητον) είναι φυτό του γένους υπερικόν. Είναι επίσης γνωστό ως βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο ενώ στην Αγγλική γλώσσα αναφέρεται ως St John's wort. Είναι Περιέχει πολλά πολύτιμα θεραπευτικά φυτικά συστατικά, όπως είναι τα φλαβονοειδή (16% στα φύλλα).

Το βαλσαμόχορτο από την αρχαιότητα αναφερόταν ως διουρητικό, επουλωτικό, εμμηναγωγό, αιμοστατικό. Και επίσης από τότε το χρησιμοποιούσαν ως επουλωτικό για τις πληγές από τα σπαθιά, εξ' ου και η ονομασία σπαθόχορτο. Στις μέρες μας, αφού εκχυλισθεί το φρέσκο φυτό σε ελαιόλαδο για πολλές μέρες (περίπου 40 με 50) δρα ως άριστο επουλωτικό σε πληγές και εγκαύματα πρώτου βαθμού.

Αλλά επίσης αντιμετωπίζει την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σε αϋπνίες, βελτιώνει τις παρενέργειες από την εμμηνόπαυση, χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της νευραλγίας και των ανησυχιών, του έλκους στο στομάχι, των παρασίτων στο έντερο ενώ καταπραΰνει πνευμονικές ενοχλήσεις.

Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε προβλήματα φλεγμονών του δέρματος, των μυών και του συνδετικού ιστού και σε ηλιακά εγκαύματα.