Βιολογικά Vegan Μπισκότα Ενέργειας από Δίκοκκο Σιτάρι (Ζέα) "Ολα Βιο" 150γρ 10518

Βιολογικά Vegan Μπισκότα Ενέργειας από Δίκοκκο Σιτάρι (Ζέα) "Ολα Βιο" 150γρ
3,85 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΟΛΑ ΒΙΟΟΛΑ ΒΙΟ

Η ζέα (επιστημονική ονομασία για το δίκοκκο σιτάρι) είναι ένα αρχαίο δημητριακό που χρονολογείται από την αρχαιότητα και ήταν βασικό συστατικό των αρχαίων Ελλήνων. Ονομάζεται και "ζείδωρος", δηλαδή "αυτός που δωρίζει ζωή".

Θεωρείται ως το κατ' εξοχήν δημητριακό που αποτελούσε την καθημερινή διατροφή πολλών λαών της Μικράς Ασίας και του Ελλαδικού χώρου, με χρονολογία 10.000 ετών!

Το δημητριακό triticum dicoccum έχει επιζήσει μέχρι και τις μέρες μας και πρόσφατα άρχισε ξανά να καλλιεργείται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας αφού οι παραγωγοί αλλά και οι καταναλωτές αναγνωρίζουν εκ νέου τα οφέλη του.

Η ζέα δεν περιέχει πολύ γλουτένη (βασικό συστατικό του σιταριού) η οποία είναι πρωτεΐνη στήριξης- συγκόλλησης των πρωτεϊνών στον εγκέφαλο και έχει τον ρόλο της δημιουργίας σταθερών αναμνήσεων και εικόνων, οι οποίες όμως είναι περιορισμένες και δεν έχουν δυνατότητα μεγαλύτερης ανάπτυξης τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η γλουτένη από την μία μας βοηθάει να θυμόμαστε, αλλά από την άλλη περιορίζει την φαντασία και την δημιουργικότητα μας!

Η αρχαιοελληνική καθημερινή διατροφή περιλάμβανε μόνο την ζέα ως βασικό συστατικό της, πράγμα που σημαίνει ότι οι πρόγονοι μας ήδη γνώριζαν ότι η ζέα ενίσχυε το πνεύμα, αφήνοντας τον εγκέφαλο να λειτουργεί πιο ελεύθερα και δημιουργικά.

Τα Μπισκότα Ενέργειας είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός από αυτό το ωφέλιμο δημητριακό συνδυασμένο με ένα πλήθος άλλων, εξίσου ωφέλιμων, θρεπτικών και τονωτικών συστατικών: Ταχίνι (που δίνει ενέργεια, τόνωση), Αμύγδαλο (περιέχει πολλές πρωτεΐνες και ενισχύει τον οργανισμό), Καρύδια (επίσης τονωτικό της αντοχής), Σουσάμι (βιταμίνη Ε), Λιναρόσπορος (πλούσιος σε βιταμίνη Ε και ωφέλιμα λιπαρά οξέα) και Ωμοί Καρποί Κακάο (φλαβονοειδή και ιχνοστοιχεία).

Περιέχουν επίσης Λευκά Μούρα (White Berries) και Χρυσά Μούρα ή Φυσαλλίς (Golden Berries) που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και σε πολλές βιταμίνες, αλλά και Σιταρόχορτο (Wheat Grass) ένα ιδιαίτερο γνωστό τονωτικό, με πολύ σίδηρο και βιταμίνες της ομάδας Β.

Βιολογικά συστατικά: νιφάδες από δίκοκκο σιτάρι, σιρόπι αγαύης, ταχίνι, αμύγδαλο, καρύδια, σουσάμι, λιναρόσπορος, βανίλια, καρποί κακάο (cacao nibs), Σιταρόχορτο (wheat grass), λευκά μούρα, χρυσά μούρα (φυσαλλίς).

Είναι τα πλέον ιδανικά για να προσφέρουν τόνωση, μπόλικη ενέργεια και αίσθηση πληρότητας στο στομάχι, χωρίς να υστερούν σε γεύση!

Δεν περιέχουν αλεύρι, μαγιά, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη.

Παρασκευάζονται στην Ελλάδα.