Βιολογικό Φαλάφελ (Ρεβυθοκεφτέδες) "ΒιοΒατάνια" 200γρ 10499

biovatania_falafel
3,70 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΒΙΟΒΑΤΑΝΙΑΒΙΟΒΑΤΑΝΙΑ

Το Φαλάφελ είναι πολύ αγαπητό φαγητό της Μέσης Ανατολής και αυτό που πολύς κόσμος γνωρίζει επειδή τρώγεται και ως "φαγητό του δρόμου".

Παρασκευάζεται από όσπρια (συνήθως ρεβύθια ή φούλια) τα οποία στην αρχή τα μουσκεύουν σε νερό και μετά τα λιώνουν, προσθέτοντας τους μπαχαρικά, αλεύρι ή πλιγούρι ώστε να μη διαλύονται.

Στη συνέχεια τηγανίζονται ή ψήνονται όπως τα κοινά κεφτεδάκια. Το πιο κοντινό φαγητό στην Ελληνική κουζίνα είναι οι ρεβυθοκεφτέδες (αν και έχουν αρκετά διαφορετική γεύση).

Προετοιμασία
Αναμείξτε το περιεχόμενο της συσκευασίας με 220 ml κρύο νερό και αφήστε το μείγμα να φουσκώσει ελαφρώς.
Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, με βρεγμένα χέρια, πλάστε μικρά κεφτεδάκια (με την βοήθεια δύο κουταλιών).
Τηγανίστε τα κεφτεδάκια ελαφρά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
(Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε σε φούρνο ή σε ατμό).

Παράλληλα, προετοιμάζετε τη σάλτσα: αναμείξτε γιαούρτι, κρέμα γάλακτος και αγγουράκια.

Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρετε το φαλάφελ με σάλτσα γιαουρτιού, τομάτα, ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο ή σως ταχίνι. Και φυσικά, μπορείτε να τα τυλίξετε σε αραβική πίτα (κόψτε την σε 4 μικρά κομμάτια τα οποία θα γεμίσετε με τα κεφτεδάκια).

Βιολογικά συστατικά: αλεύρι ρεβυθιού, πλιγούρι, αποξηραμένο κρεμμύδι, αποξηραμένο σκόρδο, κύμινο, μαϊντανός, δυόσμος, κόλιανδρος.

Δεν περιέχει αλάτι.

Κατάλληλο για χορτοφάγους (Vegan).

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 360 kcal, Υδατάνθρακες 52%, Πρωτεΐνες 21%, Λιπαρά 5,7%, Φυτικές Ίνες 8%, Αλάτι 0,08%.

100% Ελληνικό βιολογικό προϊόν.