Βιολογικό Χαμομήλι "Μπόρου" 30γρ 10007

Βιολογικό Χαμομήλι "Μπόρου" 30γρ
2,15 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΜΠΟΡΟΥ ΒΟΤΑΝΑΜΠΟΡΟΥ ΒΟΤΑΝΑ

Δεν υπάρχει απόθεμα

Το χαμομήλι (Matricaria Chamomile - Ματρικαρία το Χαμαίμηλον) είναι αρωματικό και φαρμακευτικό φυτό. Το βρίσκουμε σε καταπράσινα λιβάδια και εξαιτίας των άσπρων φύλλων του πήρε αυτό το όνομα που κατά λέξη σημαίνει "μήλον που είναι κάτω στο έδαφος" (από τις λέξεις "χάμαι" = κάτω στο έδαφος + "μήλον" = πρόβατο). 

Έχει ηρεμιστικές, τονωτικές, αντισηπτικές και εντομοκτόνες ιδιότητες. Έχει επίσης αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και γι' αυτό είναι πολύ ωφέλιμο στο ανοποιητικό σύστημα. Καταπολεμάει πολλούς ιούς και βοηθάει εναντίον του έλκους. Επίσης, μειώνει το ουρικό οξύ στο αίμα, γεγονός ευεργετικό για ασθενείς με ποδάγρα.

Χρησιμοποιείται για την θεραπεία των κολικών, των αιμορροίδων, της στοματίτιδας, της μαστίτιδας και διαφόρων παθήσεων του πεπτικού συστήματος. 

Το χαμομήλι δρα επίσης και κατά των εντερικών αερίων. 

Το τσάι από χαμομήλι καταναλώνεται ευρέως λόγω της χαλαρωτικής του ιδιότητας που είναι χρήσιμη για την επίτευξη ηρεμίας. Γι' αυτό και συνιστάται και κατά της αϋπνίας. Επίσης έχει αντισπασμωδικές δράσεις, βοηθάει εναντίον της κράμπας και των πόνων περιόδου στις γυναίκες.

Ανακουφίζει τα παιδιά από τους πόνους της οδοντοφυϊας και τους πόνους της κοιλιάς.   

Το τσάι από χαμομήλι έχει και αντιπηκτικές ιδιότητες (μειώνει την συγκόλληση των αιμοπεταλίων).

Καταπραΰνει από πονοκεφάλους και αντιμετωπίζει ικανοποιητικά τα διάφορα δερματικά προβλήματα (ακμή, εκζέματα).  

Το χαμομήλι περιέχει τις δύο ωφέλιμες ουσίες: ιππουρικό οξύ (που έχει αντιφλεγμονώδη δράση) και γλυκίνη (που μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς) οι οποίες παραμένουν ενεργές στο ανθρώπινο σώμα ως και 2 εβδομάδες μετά την χορήγηση του! (έρευνα του Imperial College του Λονδίνου).

Το χαμομήλι επίσης μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνει την αποθήκευση γλυκογόνου στο ήπαρ (συκώτι) γεγονός που το καθιστά ωφέλιμο στους διαβητικούς. 

Όσοι είναι αλλεργικοί στα χρυσάνθεμα καλό είναι να το αποφεύγουν. Επίσης, όσοι έχουν ανάγκη από σίδηρο καλό είναι να ρωτήσουν τον γιατρό τους επειδή το χαμομήλι κάνει κατακράτηση σιδήρου.