Ο παππούς Μιχάλης Κοσμίδης διατηρούσε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στο Πέραν της Κωνσταντινούπολης και ήταν πολύ γνωστός για τα γευστικά και ποιοτικά γλυκά του.

Το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, ήρθε στον Πειραιά και δημιούργησε ένα μικρό εργαστήριο όπου έφτιαχνε όλες τις παραδοσιακές γεύσεις από την λησμονημένη πατρίδα του.

Από τότε και μέχρι τις μέρες μας, συνεχίζεται η οικογενειακή κληρονομιά της οικογένειας στην παραγωγή χειροποίητων προϊόντων με υψηλά, ποιοτικά υλικά.