Το 1968, ιδρύθηκε στα Χίδηρα Λέσβου το πρώτο τυροκομείο της οικογένειας Ρόδου. Tο 1997, η εταιρεία πέρασε στα χέρια της δεύτερης γενιάς και μετονομάστηκε σε «Αφοί Δ. Ρόδου Ο.Ε.», με το διακριτικό τίτλο ΛΕΣΒΙΓΑΛ.

Με όραμα τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της και την ικανοποίηση των πελατών της και ακολουθώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας, η ΛΕΣΒΙΓΑΛ προχώρησε στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου τυροκομείου στη Βατούσα Λέσβου. Οι νέες εγκαταστάσεις λειτούργησαν για πρώτη φορά το 2008 με δυναμικότητα επεξεργασίας γάλακτος 70tn σε ημερήσια βάση, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για περαιτέρω αύξηση της δυναμικότητας.

Στις νέες εγκαταστάσεις λειτουργεί παράλληλα και ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο αναλύσεων, το οποίο καλύπτει κάθε απαίτηση για έλεγχο (μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις), τόσο του νωπού γάλακτος, όσο και των ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων, διασφαλίζοντας έτσι τη σταθερή ποιότητα και την υγιεινή των προϊόντων.

Το εργαστήριο της ΛΕΣΒΙΓΑΛ είναι το μόνο εργαστήριο του Νομού Λέσβου που διαθέτει κωδικό αυτοελέγχου από τον ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.

Η ΛΕΣΒΙΓΑΛ η μεγαλύτερη τυροκομική εταιρία στο Αιγαίο και μια από τις 10 μεγαλύτερες στην Ελλάδα στην παραγωγή τυριών από αιγοπρόβειο γάλα σχεδιάζει και αναπτύσσει συνεχώς νέα καινοτόμα προϊόντα ενώ συσκευάζει τα προϊόντα της σε νέες συσκευασίες ελκυστικές και πρακτικές για τον καταναλωτή.