Φυσικό Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι "BioSamos" 10ml 30163

biosamos_ae_lemoni
6,20 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: BIOSAMOSBIOSAMOS

Το Λεμόνι (Citrus limonum - Κιτρέα η λεμονέα) έχει χαρακτηριστικό, "ξινό" άρωμα, δίνοντας έντονη γεύση και μυρωδιά στην μαγειρική, αλλά και στον χώρο.

Το αιθέριο έλαιο του έχει πάρα πολλές εφαρμογές: καλλυντική χρήση, μαγείρεμα αλλά και καθαριστικό χώρου.

Χρήση ως μάσκα μαλλιών:
Προσθέστε 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι σε 100ml λάδι αβοκάντο και απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας. Αφήστε για 15 λεπτά τυλίγοντάς τα με ζεστή πετσέτα και έπειτα ξεβγάλτε τα με το σαμπουάν σας.
Το αποτέλεσμα θα προσδώσει λάμψη στα μαλλιά σας!

Χρήση ως καθαριστικό προσώπου (και για ακμή):
Μπορείτε να κάνετε ατμόλουτρο με λεμόνι για να αντιμετωπίσετε προβλήματα ακμής και για να έχετε λαμπερό πρόσωπο. Σε μπολ με βραστό νερό στάξτε 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι και κάντε ατμόλουτρο. Ευεργετική αποδεικνύεται η προσθήκη ακόμα 1 σταγόνας αιθέριου ελαίου λεβάντας.
Σκύβετε πάνω από το μπολ, κρατώντας μία πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας. Κλείνετε τα μάτια και αφήνετε τον ατμό του μίγματος να επιδράσει για λίγα λεπτά.
Το αιθέριο έλαιο θα καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα σας και θα της χαρίσει ζωντάνια, χάρη στις στυπτικές και καθαριστικές του ιδιότητες.

Χρήση στο μαγείρεμα και στην ζαχαροπλαστική:
Στάξτε 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι στο ελαιόλαδο και περιχύστε το σε σαλάτες και φαγητά. Το άρωμά του είναι μοναδικό.
Στάξτε 10-20 σταγόνες στο σιρόπι για τα γλυκά και στο μείγμα του κέικ στο τέλος, πριν το ψήσιμο στον φούρνο.

Το αιθέριο έλαιο λεμόνι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο δέρμα αδιάλυτο.

Προέλευση: Ελληνική.
Πιστοποιημένο αυτοφυές.

Τα Αιθέρια Έλαια της BioSamos παράγονται στο ιδιόκτητο της αποστακτήριο με την μέθοδο της απόσταξης με υδρατμούς, σε σύγχρονους ανοξείδωτους αποστακτήρες, στην χαμηλότερη δυνατή πίεση και θερμοκρασία ώστε να μην καταστρέφονται οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων.

Γενικές πληροφορίες για την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων:
Να μην χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα.
Απομακρύνετε τα από παιδιά.
Να μην χρησιμοποιούνται στα μάτια ή σε ευαίσθητες περιοχές.
Να μην χρησιμοποιούνται από εγκύους.