Βιολογικό Αλεύρι Σιταριού Γλουτένης (wheat gluten) Keto "Όλα Βιο" 250γρ 10125

olabio_gloyteni_sitoy
4,65 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΟΛΑ ΒΙΟΟΛΑ ΒΙΟ

Το αλεύρι γλουτένης ή η γλουτένη σίτου (wheat gluten flour) είναι η φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι.
Αρκεί μόνο μια μικρή ποσότητα για να βελτιώσει την υφή και την ελαστικότητα στις ζύμες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.
Έγινε ιδιαιτέρως γνωστή επειδή είναι βασικό συστατικό στα χορτοφαγικά υποκατάστατα κρέατος γνωστά ως seitan.

Παρασκευάζεται με ενυδάτωση του αλευριού σταριού (διαδικασία που ενεργοποιεί την γλουτένη που εκ φύσεως περιέχεται στο στάρι) και στην συνέχεια ξηραίνεται και αλέθεται ξανά σε σκόνη.

Το αλεύρι γλουτένης σίτου είναι ένα πολύ πλούσιο πρωτεΐνικό υλικό αφού περιέχει σχεδόν 80% πρωτεΐνη και πολύ λίγο άμυλο!
Είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε όσους ακολουθούν διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη τύπου Keto, Dukan κτλ και φυσικά πάρα πολύ αγαπητό σε vegans ή και σε όσους νηστεύουν.

Είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για να κάνει τις ζύμες πολύ ελαστικές, με αποτέλεσμα τέλεια ψωμιά, τσουρέκια, κέικ, muffins, τάρτες, αρτοσκευάσματα και γενικά όπου ζητείται η μαγιά ως υλικό.

Παράλληλα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δέσετε μείγματα όπως vegan κεφτέδες, μπιφτέκια, λουκάνικα κλπ!

Μπορείτε να προσθέσετε το αλεύρι γλουτένης σε οποιαδήποτε συνταγή ζύμης, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται αλεύρι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη (όπως τα αλεύρια ολικής άλεσης ή το αλεύρι σίκαλης) ή σε συνταγές με πολλά επιπλέον συστατικά που προστίθενται (όπως ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή σπόρους).

Χωρίς ζάχαρη.
Χωρίς αλάτι.
Ιδανικό σε δίαιτες τύπου Keto / Dukan.
Vegan προϊόν.

Τρόπος χρήσης:
Σε αρκετές συνταγές προτείνεται μία κουταλιά της σούπας για κάθε 2-3 φλιτζάνια αλεύρι.

Βιολογικά συστατικά: 100% αλεύρι γλουτένης.

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 368 kcal, Υδατάνθρακες 9% εκ των οποίων σάκχαρα 1,9%, Πρωτεΐνες 76%, Φυτικές Ίνες 2,6%, Λιπαρά 1,5%, Αλάτι 0%.

100% βιολογικό προϊόν.