Αλεύρι Κίτρινο Σκληρού Σίτου Λήμνου "Σαλαμουσάς" 1kg 20054

1_salamousas
1_salamousas1_salamousas2
2,55 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: LIVINGBIOLIVINGBIO

Η ποικιλία σκληρού σίτου ‘Λήμνος’ είναι μια από τις πιο παλιές και ξακουστές ποικιλίες, γνωστή για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της με αναφορές σε όλα σχεδόν τα εκπαιδευτικά και επιστημονικά συγγράμματα ενώ έχει μνημονευτεί ακόμη και από τον Αριστοτέλη.

Παρ’ όλα αυτά τις τελευταίες δεκαετίες η καλλιέργειά του σταμάτησε καθολικά στους αγρούς του νησιού.

Το 2012 ο Χρήστος Σαλαμουσάς προμηθεύτηκε μια μικρή ποσότητα σπόρου από το Ινστιτούτο Σιτηρών με σκοπό να την αναβιώσει και πλέον το σιτάρι 'Λήμνος' καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα αλλά και σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας, έχοντας διαθέσιμο μετά την άλεση ένα άριστης ποιότητας κίτρινο αλεύρι τύπου Μ.
Βραυβεμένο με το Χρυσό Μετάλλιο Taste Olymp Awards 2018 !

Το προϊόν περιλαμβάνει όλα του τα σιμιγδάλια ενώ απουσιάζουν πλήρως συντηρητικά, βελτιωτικά και άλλα πρόσθετα.
Βγάζει φυσικά αρώματα, είναι εύκολα διαχειρίσιμο και με πολλή καλή δομή, είναι άριστο για ζύμωμα σπιτικού ψωμιού, ζυμαρικών, πιττών, ζύμης πίτσας, αλλά και για το τηγάνι. μεταφέροντας όλα τα χαρακτηριστικά της ιστορικής ποικιλίας στο τραπέζι σας!

Συστατικά: 100% αλεύρι τύπου Μ από σκληρό σιτάρι ποικιλίας 'Λήμνος'.

Χωρίς συντηρητικά.
Χωρίς βελτιωτικά ή άλλα πρόσθετα.
Πιστοποιημένο για την αγροταυτότητα του.
Παράγεται στην Λήμνο μέσω συμβολαιακής γεωργίας.

100% πιστοποιημένο (από το ΕΚΕΤΑ) προϊόν Λήμνου, για τον τόπο και την ποικιλία προέλευσης του, βάσει DNA και ισοτοπικού αποτυπώματος.