Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, E και K, διαθέτοντας σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.
Είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ (όπως αυτό που υπάρχει στο ελαιόλαδο), οξέα που είναι γνωστά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα.
Περιέχει επίσης και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας.
Tο αμυγδαλέλαιο προέρχεται από έκθλιψη των καρπών της αμυγδαλιάς και χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους αρωματοθεραπευτές ως βασικός φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ.
Η διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης διασφαλίζει πως το τελικό προϊόν διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα οφέλη του ελαίου.
Χρήση ως καλλυντικό προσώπου:
Είναι ιδανικό για την περιποίηση του προσώπου, για τις περιοχές γύρω από το μάτι, το μέτωπο, τα μάγουλα αλλά και τον λαιμό.
Έχει μαλακτικές ιδιότητες, προσφέροντας στο δέρμα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Επειδή έχει λεπτή υφή, απορροφάται εύκολα, χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας!
Επίσης, προστατεύει τα νύχια από το σπάσιμο.
Χρήση ως τονωτικό μαλλιών:
Αποτελεί εξαιρετικό μαλακτικό για τα μαλλιά και ειδικά για τις ταλαιπωρημένες άκρες. Βάλτε λίγο αμυγδαλέλαιο στις άκρες των μαλλιών λίγες ώρες πριν το λούσιμο ώστε να τις ενυδατώσει και να τις δυναμώσει.
Επίσης, προσφέρει υγιή λάμψη στα μαλλιά.
Το αμυγδαλέλαιο βοηθά με τις μαλακτικές του ιδιότητες το δέρμα του κεφαλιού. Έτσι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις ξηροδερμίας και ερεθισμών.
Ένα καλό λούσιμο μετά τη χρήση του θα εξασφαλίσει την αφαίρεση της λιπαρότητας για όσους έχουν λιπαρά μαλλιά.
Χρήση ως φαγητό:
Έχει γλυκιά γεύση, απαλό κίτρινο χρώμα και είναι ιδανικό κυρίως για γλυκά ή και σαλάτες.