Μέλι Ασφάκας Άρτας "Χρυσόμελο" 940γρ 20471

Μέλι Ασφάκας Άρτας "Χρυσόμελο" 940γρ
13,73 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΧΡΥΣΟΜΕΛΟΧΡΥΣΟΜΕΛΟ

Το μέλι Ασφάκας είναι μια πολύ σπάνια ποικιλία μελιού και αυτό οφείλεται στην δυσκολία των μελισσών να εισχωρήσουν στον στενό και βαθύ κάλυκα του λουλουδιού της Ασφάκας και να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν όλη την νεκταροέκκριση.

Έτσι, επειδή οι μέλισσες στην προσπάθεια τους να πάρουν το νέκταρ από την Ασφάκα εξαντλούνται και αποδυναμώνονται σε μεγάλο βαθμό, πολλοί μελισσοκόμοι δεν ασχολούνται και αποφεύγουν την παραγωγή αυτή και στρέφονται σε άλλες πιο σίγουρες που δεν αποδυναμώνουν τα μελίσσια τους.

Γι' αυτό το λόγο, το μέλι Ασφάκας σπανίζει παρόλο που σχεδόν όλη η χώρα μας είναι γεμάτη από τα φυτά αυτά, σχεδόν τα συναντάς παντού!

Η Ασφάκα (Phlomis fruticosa, Φλωμίς η θαμνώδης) είναι θάμνος αρκετά διαδεδομένος στην Ήπειρο, Ιταλία, Αλβανία και Κύπρο και φυτρώνει κυρίως σε βραχώδη ή πετρώδη εδάφη. Γι' αυτό και το μέλι της δεν βγαίνει κάθε χρόνο ούτε και σε μεγάλες ποσότητες.

Το μέλι Ασφάκας είναι εξαιρετικό, λεπτοκρύσταλλο, διαυγές, με μια πολύ ιδιαίτερη γεύση διαφορετική από άλλα ανθόμελα που ξέρουμε!
Έχει έντονο άρωμα και χρώμα κιτρινωπό. Είναι μοναδικό!

Το μέλι Ασφάκας τονώνει τον ανθρώπινο οργανισμό και βοηθάει στην σωματική κόπωση.

Προέλευση: Άρτα Ηπείρου.