Οι μέλισσες συλλέγουν το νέκταρ από τα άνθη πορτοκαλιάς από το οποίο προκύπτει ένα πολύ αρωματικό, ελαφρύ και πολύ ανοιχτόχρωμο μέλι.
Το μέλι Πορτοκαλιάς είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες (ιδιαίτερα σε βιταμίνη C), επιδρά αγχολυτικά και έχει καταπραϋντική δράση.
Επίσης, λέγεται ότι αντιμετωπίζει την ημικρανία.
Αποκαλείται και "μέλι της ομορφιάς" για τις άριστες καλλυντικές του ιδιότητες .
Είναι κατάλληλο για την παρασκευή γλυκών και γι' αυτό χρησιμοποιείται πολύ στην ζαχαροπλαστική.
Η συγκεκριμένη ποικιλία μελιού παράγεται μόνο την άνοιξη στους πορτοκαλεώνες της Αργολίδας.
Προέλευση: Μυκήνες Αργολίδας.