Η σόγια είναι φυτό το οποίο αποτελεί μία διαδεδομένη τροφή σε χώρες της Ασίας, όπως η Ιαπωνία και η Κίνα.
Είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες οι οποίες, σε αντίθεση με το κρέας, δεν περιέχουν χοληστερόλη ή ζωικά λίπη! Περιέχει μόνο φυτικά λιπαρά.
Η σόγια περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-3 και ωμέγα-6), φυτικές ίνες, φυτοχημικά, βιταμίνες, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα.
Οι ευεργετικές ιδιότητες της στην υγεία αποδίδονται κυρίως στις φυτικές πρωτεΐνες και τις ισοφλαβόνες που περιέχει.
Οι ισοφλαβόνες είναι φυσικά συστατικά των φυτών (φυτοχημικά), τα οποία έχουν παρόμοια δομή με τα οιστρογόνα και τους υποδοχείς οιστρογόνων (οι οποίοι συνδέονται με την αναπαραγωγή, αλλά και την καρδιά, τον εγκέφαλο και το ήπαρ).
Τα φυτοχημικά αυτά έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και παράλληλα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου (της μήτρας και του προστάτη), καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
Η σόγια είναι πλούσια τροφή που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει ζωικές τροφές όπως το κρέας.
Είναι ιδανική για τηγάνισμα, ψήσιμο ή μαγείρεμα. Μπορείτε να φτιάξετε σάλτσες, σούπες, μπολονέζα, πίτσες και φυσικά κεφτέδες.
Ή πιο απλά, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως γέμισμα, συνοδεύοντας κάποιο άλλο πιάτο.
Τρόπος χρήσης: ρίχνετε σε ένα μπολ με λίγο νερό 1 κύβο λαχανικών και τα μπιφτέκια σόγιας και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Κατόπιν, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί αλειμμένο με λαδολέμονο και ρίγανη σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Συστατικά: αλεύρι σόγιας 100%
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 318 kcal, Υδατάνθρακες 19% εκ των οποίων σάκχαρα 6,3%, Πρωτεΐνες 51%, Λιπαρά 0,7%, Φυτικές Ίνες 17%, Αλάτι 0,01%.
Φυτικό προϊόν από βιολογική σόγια άριστης ποιότητας, μη μεταλλαγμένη (Non GMO).
Προϊόν Ιταλίας.