Το πίτουρο παράγεται κατά την άλεση του σιταριού μαζί με το αλεύρι.
Ουσιαστικά είναι ο φλοιός του πολύτιμου αυτού δημητριακού, τον οποίο οι αλευροβιομηχανίες συνηθίζουν να αφαιρούν από το τελικό προϊόν (το αλεύρι) επειδή το σκουραίνει. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να χάνουμε όλα αυτά τα πολύτιμα συστατικά που περιέχει!
Το πίτουρο σταριού είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πολύτιμα ανόργανα συστατικά (μεταλλικά στοιχεία) και σε φυτικές ίνες (που βοηθάνε το γαστρεντερικό σύστημα). Περιέχει επίσης ικανοποιητικό αριθμό αντιοξειδωτικών τα οποία μας προφυλάσσουν από κυτταρικές αλλοιώσεις (καρκίνο).
Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι το πίτουρο σταριού βοηθάει στη θεραπεία καρδιακών παθήσεων και στην αρτηριοσκλήρωση. Επίσης, αντιμετωπίζει ικανοποιητικά την υψηλή πίεση και τον διαβήτη (επειδή περιέχει συστατικά απαραίτητα για την έκκριση ινσουλίνης). Έτσι, μόλις πρόσφατα (τον 20ο αιώνα) οι γιατροί συμβουλεύουν να τρώμε το σιτάρι ολόκληρο, μαζί με το φλοιό του (δηλαδή το πίτουρο).
Και φυσικά, η διατροφή με πίτουρο σταριού συνιστάται όταν θέλουμε να διατηρήσουμε ή και να μειώσουμε το σωματικό βάρος.
Προϊόν πλούσιο σε Β-Γλυκάνη!
Οι υδατοδιαλυτές β-γλυκάνες είναι φυτικές ίνες που βοηθάνε το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης και χοληστερίνης, ενισχύουν την απώλεια σωματικού βάρους και προστατεύουν το γαστρεντερικό σύστημα.
Τρόπος χρήσης:
Το πίτουρο σταριού σερβίρεται με γιαούρτι, μέσα σε σαλάτες ή και ανάμικτο στο γάλα ή στο χυμό.
Είναι ιδανικό για δίαιτες και για ελαφρύ πρωινό και βοηθάει πολύ την λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Βιολογικά συστατικά: πίτουρο σταριού Ελληνικής προέλευσης.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 216 kcal, Υδατάνθρακες 21,7% εκ των οποίων σάκχαρα 0,4%, Πρωτεΐνες 15,5%, Λιπαρά 4,2%, Φυτικές Ίνες 42,8%, Αλάτι 0,02%.
100% Ελληνικό βιολογικό προϊόν.