Βιολογικά Άσπρα Μούρα Mulberry "Όλα Βιο" 200γρ 10694

olabio_leyka_moura
2,95 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΟΛΑ ΒΙΟΟΛΑ ΒΙΟ

Η άσπρη μουριά (Morus alba) κατάγεται πολύ πιθανό από την Κίνα και οφείλει το όνομα της στους άσπρους καρπούς της.

Είναι δέντρο πολύ γνωστό στην Ελλάδα από την αρχαιότητα και οι γλυκοί καρποί της με την τραγανή υφή από τότε αποτελούσαν μία εξαιρετική πηγή βιταμινών!

Τα λευκά μούρα (mulberries) είναι πολύ θρεπτικά επειδή περιέχουν εξαιρετικά πολλή βιταμίνη C και Ε, Σίδηρο, Ασβέστιο (μία μικρή ποσότητα καλύπτει το 10% της ΣΗΠ !), Κάλιο (περισσότερο από 1 μπανάνα) και Φυτικές Ίνες.

Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, δηλαδή τα φυτοχημικά με τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες!

Ένα άλλο αντιοξειδωτικό που βρέθηκε στα λευκά μούρα είναι η ρεσβερατρόλη (παρούσα στο κόκκινο κρασί). Η ρεσβερατρόλη, εκτός από προστατευτικές ιδιότητες, ενεργοποιεί τη μείωση της γλυκόζης στο αίμα και της κακής χοληστερόλης (LDL).

Είναι από τα φρούτα που προτιμώνται επειδή μπορούν να αυξήσουν μέχρι και κατά 73% την ικανότητα λιπόλυσης, δηλαδή τη διάσπαση του σωματικού λίπους και να συμβάλλει στο αδυνάτισμα!

Και φυσικά, 
τα λευκά μούρα βελτιώνουν τη λειτουργία και την κίνηση του εντέρου (επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες) και προστατεύουν από την εμφάνιση του καρκίνου στο παχύ έντερο.

Τρόπος χρήσης:
Καταναλώσετε τα σαν υγιεινό σνακ μόνα τους ή μαζί με άλλα φρούτα ή προσθέσετε τα στο πρωινό σας μούσλι, στα δημητριακά, σε γιαούρτι κλπ

Διαθρεπτική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 331 kcal, Υδατάνθρακες 74%, Πρωτεΐνες 4%, Λιπαρά 1%, Φυτικές Ίνες 11,5%, Αλάτι 0,1%.