Βιολογικά Κάσιους "Ολα Βιο" 150γρ 10293

Βιολογική Πλεξούδα από Δίκοκκο Σιτάρι (Ζέα) "Ολα Βιο" 400γρ
3,80 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΟΛΑ ΒΙΟΟΛΑ ΒΙΟ

Τα κάσιους είναι θρεπτικοί ξηροί καρποί και ανακαλύφθηκαν τον 16ο αιώνα από τους Πορτογάλους στην Βραζιλία. Αργότερα, οι ίδιοι μετέφεραν τον καρπό στην Ινδία όπου το έδαφος είναι πολύ πιο πρόσφορο και γόνιμο.

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη), αλλά και σε μαγνήσιο και χαλκό.

Οι βιταμίνες της ομάδας Β εμπλέκονται στην κατασκευή των ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι απαραίτητες στη μεταβολική δραστηριότητα του σώματος.

Το μαγνήσιο ρυθμίζει τα επίπεδα του ασβεστίου στο σώμα μας και είναι σημαντικό για να διατηρήσει τα οστά μας ισχυρά και υγιή.

Ο χαλκός είναι σημαντικό στοιχείο επειδή εμπλέκεται σε πολλές λειτουργίες όπως στην ανάπτυξη των οστών, στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, στην παραγωγή μελανίνης και στη χρησιμοποίηση του σιδήρου στο σώμα μας.

Τα κάσιους περιέχουν τα ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία όταν καταναλώνονται με μέτρο μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων και την κακή χοληστερόλη στο αίμα.

Είναι πλούσια κυρίως σε ελαϊκό οξύ (μονοακόρεστο λιπαρό οξύ που βρίσκεται κατά κόρον στο ελαιόλαδο) και γι'αυτό συνιστώνται σε άτομα που έχουν υψηλή χοληστερόλη.

Τρώγονται ωμά ή ανάμικτα σε διάφορα πιάτα, σε σαλάτες, σε γιαούρτι ή σε γλυκίσματα.

100% φυσικά, ωμά κάσιους.
Χωρίς αλάτι.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 576 kcal, Υδατάνθρακες 28,5%, Πρωτεΐνες 16,1%, Λιπαρά 48,2%.