Το κεχρί είναι είδος δημητριακού πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (γι' αυτό και το προτιμάνε όσοι κάνουν χορτοφαγική διατροφή - vegans), νιασίνη, φολικό οξύ, ενώ οι πρωτεΐνες του περιέχουν όλα τα αμινοξέα.
Επίσης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο (οστά και δόντια) και σε φυτικές ίνες (αίσθηση πληρότητας στο φαγητό, μείωση της εμφάνισης λίθων στη χολή και καθυστέρηση απορρόφησης σακχάρου στο έντερο).
Είναι από τις πλέον κατάλληλες τροφές για ανθρώπους που γυμνάζονται ή εργάζονται εντατικά, λόγω της περιεκτικότητας του σε μαγνήσιο.
Οι λιγνάνες που περιέχει βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων.
Επίσης περιέχει σημαντική ποσότητα σιδήρου, χαλκού, κάλιου και ψευδαργύρου.
Το κεχρί είναι από τα δημητριακά που περιέχει ελάχιστη γλουτένη.
Τρόπος χρήσης:
Τις νιφάδες κεχριού μπορείτε να τις αναμίξετε με αποξηραμένους ξηρούς καρπούς ή και νιφάδες άλλων δημητριακών και να προσθέσετε γάλα, για ένα υγιεινό και δυναμωτικό πρωινό.
Αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην παρασκευή ψωμιού ή ακόμα και στα γιουβαρλάκια!
Διαθρεπτική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 364 kcal, Υδατάνθρακες 71%, Πρωτεΐνες 11%, Φυτικές Ίνες 3%, Λιπαρά 4%, Αλάτι 0,03%.
100% Βιολογικό προϊόν Αυστρίας.