Η σίκαλη είναι δημητριακό πλούσιο σε λυσίνη (βασικό αμινοξύ), σε σελήνιο (αντιοξειδωτικό που προστατεύει το αγγειακό σύστημα), σε μαγνήσιο, σε ασβέστιο και σε φυτικές ίνες.
Περιέχει 65% άμυλο, 10% φυτικές ίνες, 10% πρωτεΐνες, 9% νερό, μέταλλα και λίγα λιπαρά.
Οι νιφάδες σίκαλης είναι ιδιαίτερα γευστικές και ωφέλιμες για την χώνεψη στο στομάχι.
Είναι άριστο πρωινό ή ελαφρύ γεύμα όταν συνδυάζεται με γάλα, γιαούρτι, φρούτα, ή χυμό φρούτων.
Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή άλλα δημητριακά.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 295 kcal, Υδατάνθρακες 60,1%, Πρωτεΐνες 9%, Φυτικές Ίνες 14%, Λιπαρά 1,7%, Αλάτι 0,005%.
Βιολογικό προϊόν Γερμανίας.