Βιολογική Τριγωνέλλα (Τσιμένι) Σκόνη "Ολα Βιο" 40γρ 10500

olabio_trigonella
1,50 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: ΟΛΑ ΒΙΟΟΛΑ ΒΙΟ

Η τριγωνέλλα είναι βότανο με καταγωγή από την Ινδία, με τεράστια ιστορία και πολύ γνωστές ευεργετικές ιδιότητες.

Σήμερα το συναντάμε και στην Βόρειο Αφρική, στην περιοχή της Μεσογείου καθώς και στην Ελλάδα, με ποικιλία ονομάτων: ελληνικός σανός (fenugreek), τσιμένι, μοσχοσίταρο, τριγωνίσκος, τηντιλίδα κτλ

Οι σπόροι της τριγωνέλλας που αλέθονται για να γίνουν σκόνη αποτελούν πλούσια πηγή από πρωτεΐνες, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και βιταμίνες Α, Β και C.
Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι η στυφή και πικρή γεύση της.

Έχει ευεργετική δράση για τον εντερικό βλεννογόνο ενώ ταυτόχρονα μειώνει τους κολικούς, τις κράμπες και ρυθμίζει την ομαλή λειτουργία του εντέρου, τον μεταβολισμό του ήπατος και του σπλήνα.

Επίσης βοηθά στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα και ακόμα σε περιπτώσεις άσθματος και ιγμορίτιδας μειώνοντας τις βλέννες.
Η τριγωνέλλα επίσης προάγει την παραγωγή γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες (γαλουχία).

Μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα δυσπεψίας, κολικού, διάρροιας, ανορεξίας, καθώς και σε γενικευμένη αδυναμία λόγω εντερικών διαταραχών.
Είναι ισχυρό αντιπαρασιτικό των παρασίτων του εντέρου και του στομάχου.

Συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό μέσω της λέμφου και υποστηρίζει την καλή λειτουργία του ήπατος (συκώτι).

Χρησιμοποιείται ως καθαρτικό καθώς ενώ έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες.

Ως μπαχαρικό συνοδεύει όλα τα μαγειρεμένα λαχανικά, όπως στις πατάτες, στο κουνουπίδι, στα κολοκυθάκια, στις μελιτζάνες και στις πιπεριές,
Επίσης είναι ιδανικό τονωτικό γεύσης στο κρέας καθώς και στα όσπρια.

Χρήση ως συμπλήρωμα διατροφής:
Καθημερινά, προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού τριγωνέλλα πάνω στο γιαούρτι ή μέσα στον χυμό φρούτων ή στο smoothie σας.

Βιολογικό προϊόν Αιγύπτου.