Η ακατέργαστη (χρυσή) ζάχαρη είναι το ίδιο γλυκιά με την καστανή, αλλά έχει μικρότερους κόκκους και ανοικτόχρωμο χρώμα.
Είναι εξαιρετική ποικιλία από ζαχαροκάλαμο, ιδανική για ροφήματα, γλυκά και αρτοσκευάσματα.
Η ζάχαρη είναι οργανική κρυσταλλική, γλυκαντική ουσία που ανήκει στους δισακχαρίτες, παραγόμενη από την επεξεργασία διαφόρων φυτών.
Αποτελεί χημική ένωση ενός μορίου γλυκόζης και ενός μορίου φρουκτόζης ως προϊόν της φωτοσύνθεσης των φυτικών κυττάρων.
Ο μοριακός χημικός της τύπος είναι C12H22O11 και στην καθαρή μορφή της είναι λευκή και άχρωμη.
Όταν θερμαίνεται άνω των 200 °C, μετατρέπεται σε μία μάζα κολλώδη με χρώμα καφέ και γεύση πικρή, που λέγεται καραμέλα.
Όπως όλοι οι πολυσακχαρίτες, υδρολύεται σε διαλύματα οξέων ή βάσεων και σε ιδιαίτερα ένζυμα, οπότε χωρίζεται στους πολυσακχαρίτες που την αποτελούν.
Βιολογικά συστατικά: 100% ζάχαρη ακατέργαστη από ζαχαροκάλαμο
Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 400 kcal, Υδατάνθρακες 99,5%, Πρωτεΐνες 0,5%, Λιπαρά 0%, Φυτικές Ίνες 0%, Αλάτι 0%.
100% βιολογικό προϊόν Αργεντινής.