Γευστικό αλεύρι από φαγόπυρο (buckwheat flour).
Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη και σιτάρι ή για όσους αναζητούν μια υγιεινή εναλλακτική λύση και προτιμούν να φτιάξουν το δικό τους σπιτικό ψωμί.
Δεν περιέχει αλλεργιογόνα.
Το φαγόπυρο δεν περιέχει γλουτένη ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες της ομάδας Β (και φολικό οξύ), βιταμίνες Ε και Κ καθώς και πολλά μέταλλα (ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορος, κάλιο, σελήνιο, ψευδάργυρος).
Συνταγή για ψωμί χωρίς γλουτένη με φαγόπυρο.
Υλικά :
400γρ αλεύρι φαγόπυρου
400γρ νερό
1 κουταλιά του γλυκού ξηρή μαγιά χωρίς γλουτένη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό νερό.
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια έως δύο ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο , το ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C.
Βιολογικά συστατικά: αλεύρι από φαγόπυρο (100%)
Διατροφική αξία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 361 kcal, Υδατάνθρακες 70,7%, Πρωτεΐνες 11,7%, Λιπαρά 2,7%, Φυτικές Ίνες 3,6%, Αλάτι 0%.
100% βιολογικό προϊόν