Το ρεβυθάλευρο φτιάχνεται από την σύνθλιψη αποξηραμένων ρεβυθιών.
Ιδανικό για αρτοσκευάσματα και ψωμί (αν το συνδυάσετε με αλεύρι σιταριού).
Είναι το αγαπημένο αλεύρι όλων όσων είναι αλλεργικοί στη γλουτένη αλλά και πολλών Μεσογειακών λαών που το χρησιμοποιούν ευρύτατα, όπως για να φτιάξουν το γνωστότατο φαλάφελ (ρεβυθοκεφτέδες με αραβική πίτα και χορταρικά)!
Είναι εξαιρετικά γευστικό, πολύ χορταστικό (περιέχει 21,7% πρωτεΐνη!!) και πλούσιο σε φυτικές ίνες (17%) ενώ τα χαμηλά λιπαρά του το καθιστούν ιδανικό για διατροφή για αδυνάτισμα ή διατήρηση βάρους.
* Συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες με κουρκουμά
Υλικά:
⦁ 200γρ ρεβυθάλευρο
⦁ 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
⦁ 1 πράσο (μόνο το άσπρο)
⦁ 2 σκελίδες σκόρδο
⦁ 3 κ.σ. μαιντανός
⦁ 3 κ.σ. δυόσμος φρέσκος
⦁ 1 κ.σ. κύμινο
⦁ 1 κ.σ. κουρκουμάς
⦁ 1 κ.γλ. ξερή μαγιά
⦁ αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ, ρίχνετε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα, στο τέλος ρίχνετε το ρεβυθάλευρο και τη σόδα και κάνετε πηχτό κουρκούτι.
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και με δύο κουτάλια της σούπας παίρνετε 2 κουταλιές και τις ρίχνετε στο τηγάνι, τις πατικώνετε και λίγο να βγουν σχετικά πλακέ και τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν.
Βιολογικά συστατικά: Αλεύρι από Ελληνικό ρεβίθι (100%)
Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 322 kcal, Υδατάνθρακες 44,5%, Πρωτεΐνες 21,7%, Φυτικές Ίνες 17%, Λιπαρά 6%, Αλάτι 0,05%.
100% Ελληνικό βιολογικό προϊόν Στερεάς Ελλάδος.