Το γάλα καρύδας είναι γάλα που προέρχεται από το βρασμό της τριμμένης σάρκας καρύδας μέσα σε νερό.
Είναι φυτικό γάλα με ιδιότητες και γεύση που μοιάζουν με αυτές του ζωικού γάλακτος. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, κάλιο, φυλικό οξύ και άλλες θρεπτικές ουσίες.
Αποτελεί βασικό συστατικό στην Ασιατική κουζίνα , στα πιάτα με κάρι, τις σούπες και τα γλυκά. Χρειάζεται προσοχή στο μαγείρεμα γιατί κόβει εύκολα. Γι' αυτό και απαιτεί διαρκές ανακάτεμα.
Βιολογικά συστατικά: καρύδα, νερό, κόμι γκουάρ (φυσικός πολυσακχαρίτης που χρησιμοποιείται ως γαλακτωματοποιητής).
Δεν περιέχει ζάχαρη.
Από την στιγμή που θα ανοιχτεί διατηρείται στο ψυγείο και είναι καλό να καταναλωθεί εντός 4 ημερών.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 161 kcal, Υδατάνθρακες 1,6%, Πρωτεΐνες 0,2%, Λίπη 17%, Αλάτι 0,2%.