Η σόγια είναι φυτό το οποίο αποτελεί μία διαδεδομένη τροφή σε χώρες της Ασίας, όπως η Ιαπωνία και η Κίνα.
Είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες οι οποίες, σε αντίθεση με το κρέας, δεν περιέχουν χοληστερόλη ή ζωικά λίπη! Περιέχει μόνο φυτικά λιπαρά.
Η σόγια περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα-3 και ωμέγα-6), φυτικές ίνες, φυτοχημικά, βιταμίνες, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα.
Οι ευεργετικές ιδιότητες της στην υγεία αποδίδονται κυρίως στις φυτικές πρωτεΐνες και τις ισοφλαβόνες που περιέχει.
Οι ισοφλαβόνες είναι φυσικά συστατικά των φυτών (φυτοχημικά), τα οποία έχουν παρόμοια δομή με τα οιστρογόνα και τους υποδοχείς οιστρογόνων (οι οποίοι συνδέονται με την αναπαραγωγή, αλλά και την καρδιά, τον εγκέφαλο και το ήπαρ).
Τα φυτοχημικά αυτά έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και παράλληλα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου (της μήτρας και του προστάτη), καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
Η σόγια είναι πλούσια τροφή που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει ζωικές τροφές όπως το κρέας.
Είναι ιδανική για τηγάνισμα, ψήσιμο ή μαγείρεμα. Μπορείτε να φτιάξετε σάλτσες, σούπες, μπολονέζα, πίτσες και φυσικά κεφτέδες.
Ή πιο απλά, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως γέμισμα, συνοδεύοντας κάποιο άλλο πιάτο.
Δοσολογία: ρίχνετε 100 γραμμάρια κεμπάπ σόγιας σε 300ml χλιαρό νερό για να μαλακώσει και αφήνετε για 15-20 λεπτά. Κατόπιν, στραγγίστε και στύψτε το μείγμα.
Βράστε σε σιγανή φωτιά όπως θα μαγειρεύατε κάθε κεμπάπ.
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια : Ενέργεια 348 kcal, Υδατάνθρακες 15,4%, Πρωτεΐνες 44,1%, Λιπαρά 7,3%, Φυτικές Ίνες 20,7%, Νάτριο 0,01%.
Φυτικό προϊόν από βιολογική σόγια άριστης ποιότητας, μη μεταλλαγμένη (Non GMO).
Βιολογικό Προϊόν Γαλλίας.