Το κορν φλαόυερ (corn flower ή corn starch) ή αλλιώς άμυλο αραβοσίτου προέρχεται από το καλαμπόκι. Είναι γνωστό και ως άνθος αραβοσίτου, μαϊζένα ή νισεστέ(ς). Εϊναι η πολύ καλά αλεσμένη άσπρη καρδιά του σπόρου του καλαμποκιού, που έχει αποκτήσει μία σχεδόν μεταξένια υφή.
Έχει την μορφή άσπρης, λεπτής σκόνης και χρησιμοποιείται σαν πηκτικό για να "δέσει" τα υλικά, δηλαδή κάνει πιο παχύρρευστη την υφή σε σάλτσες, σούπες, κ.α. Επίσης, βοηθάει να γίνουν πιο απαλές και διάφανες.
Φυσικά χρησιμοποιείται και στην ζαχαροπλαστική για την παρασκευή κρέμας, φύλλων ζύμης (με αλεύρι φυσικά), μουσταλευριάς και διάφορων γλυκισμάτων.
Δεν περιέχει γλουτένη.
Βιολογικό προϊόν Αυστρίας.
Χρήση: Βάζετε το κορν φλάουερ σε ζεστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μαλακό. Προσθέτετε τη σάλτσα και το αφήνετε να βράσει 2-3 λεπτά.
Πήζει εύκολα!