Το βιολογικό Μαύρο Σκόρδο είναι ένα προϊόν για απαιτητικούς λάτρεις του σκόρδου!
Φανταστείτε το σκόρδο χωρίς όλα τα ...ενοχλητικά στοιχεία του!
• 0% δυσάρεστες οσμές
• 100% υπέροχη γεύση
• Γλυκό και ταυτόχρονα καπνιστό
• Διπλάσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με το ακατέργαστο, φρέσκο σκόρδο
Το Μαύρο Σκόρδο (Black Garlic) ωστόσο είναι και μία ανερχόμενη ...υπερτροφή, εξαιτίας των θετικών επιδράσεων του στον οργανισμό.
Μοιάζει με το κοινό λευκό σκόρδο αλλά έχει πολλές διαφορές.
Είναι ένα προϊόν ζύμωσης, η οποία πραγματοποιείται για περίπου ένα μήνα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σε υψηλά επίπεδα υγρασίας, ώστε να μετατραπεί το λευκό σκόρδο σε αυτό το ξεχωριστό προϊόν.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία το σκόρδο καταφέρνει να αποκτήσει μια πιο γλυκιά γεύση αλλά "χάνει" την οσμή και το δυσάρεστο άρωμα που έχει το λευκό.
Οι ουσιαστικές διαφορές τους όμως είναι στα θρεπτικά συστατικά τους.
Το Μαύρο Σκόρδο έχει πολύ μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δύναμη από ότι το λευκό σκόρδο (ως και 4 φορές μεγαλύτερη!).
Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία έχουν δείξει ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση των μικροβιακών επιθέσεων ενώ παράλληλα προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες (γήρανση).
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός πως η αλισίνη (allicin), το βασικό συστατικό του σκόρδου, βρίσκεται στο Μαύρο Σκόρδο σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.
Η αλισίνη είναι ένας ισχυρός αντιμικροβιακός παράγοντας που έχει έντονη αντιβακτηριακή δράση και καταπολεμά την "κακή" χοληστερίνη, βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος προστατεύοντας την καρδιά, μειώνει την πίεση, καταπολεμά το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (το οποίο προκαλεί έλκος στο στομάχι) και προστατεύει από τον καρκίνο!
Το Μαύρο Σκόρδο είναι ένα δυνατό όπλο άμυνας για τον οργανισμό αφού τον βοηθάει να αντισταθεί στα κρυολογήματα και στις ιώσεις, ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό.
100% Φυσικό!
Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ξήρανση είναι μια μέθοδος που επιτυγχάνει τρεις στόχους:
• Βελτιωμένο άρωμα, γεύση, υφή και ποιότητα του ξηρού προϊόντος σε σύγκριση με όσα χρησιμοποιούν τους συνηθισμένους τρόπους ξήρανσης
• Καμία χρήση προσθέτων, συντηρητικών, ενισχυτικών ή χημικών ουσιών οποιουδήποτε είδους
• Πρώτης ποιότητας αγροτικά προϊόντα με Ελληνική καταγωγή
Τρόπος χρήσης:
Η απαλή, γλυκιά γεύση του μαύρου σκόρδου το καθιστά ως μια ευέλικτη υπερτροφή.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σε κάθε πιάτο (αμέσως πριν το σερβίρετε) εκεί όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο σκόρδο: πιάτα ζυμαρικών, σούπες και μαγειρευτά.
Ιδανικό για ψητά ψάρια και ψητό κοτόπουλο.
Βιολογικά συστατικά: 100% μαύρο σκόρδο
Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια: Ενέργεια 259 kcal, Υδατάνθρακες 45,5%, Πρωτεΐνες 18%, Λιπαρά 0,2%, Αλάτι 0,07%.
Βιολογικό προϊόν.