Ξύλινη Βάση Ρεσό 'To Λουλούδι της Ζωής' με 6 αρωματικά κεριά "Livingbio" 50033

Ξύλινη Βάση Ρεσό 'To Λουλούδι της Ζωής' με 6 αρωματικά κεριά "Livingbio"
23,90 € ανά τεμάχιο Προμηθευτής: LIVINGBIOLIVINGBIO

Το "λουλούδι της ζωής" είναι ένα συμμετρικό σχήμα σε μορφή λουλουδιού που φαίνεται να έχει ξεχωριστές ιδιότητες και πλούσιο συμβολισμό.

Έχει συνδεθεί με ιερές, θρησκευτικές και μυστικιστικές θεωρίες και αυτό είναι προφανές αφού από την αρχαιότητα το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις θρησκείες που γνωρίζουμε.
Βρίσκεται σε ναούς ή ιερά μνημεία στην αρχαία Ελλάδα, στην Κίνα, στην Αίγυπτο και στην Ινδία.

Ο μέγιστος Έλληνας μαθηματικός και φιλόσοφος Πυθαγόρας μίλησε για την ουσία των όντων και του κόσμου, που είναι οι αριθμοί, αφότου παρατήρησε ότι οι αριθμοί μεταμόρφωσαν το χαοτικό σύμπαν σε αρμονική και έμμετρη μορφή.

Στη σχολή του δίδασκε τους αριθμούς και την σχέση τους με το σύμπαν, αλλά και με τον εσώτερο κόσμο μας. Παράλληλα δίδασκε μουσική και γεωμετρία ώστε οι μαθητές του να μπορούν να κατανοήσουν τα φυσικά φαινόμενα και την έννοια του Δημιουργού.

Για τους πυθαγόρειους, οι αριθμοί - ειδικά οι πρώτοι 10 - αντιπροσωπεύουν την "Τάξις", δηλαδή τον αρμονικό κόσμο.
Η εξάδα είναι ιερός αριθμός και συμβολίζει τα έξι είδη έμψυχων όντων (θεοί, δαίμονες, ήρωες, άνθρωποι, ζώα, φυτά).
Ονομάζεται και "Γάμος" επειδή είναι τέλειος αριθμός, δηλαδή το άθροισμα των μερών του δίνει πάλι το 6. 

Είναι η πλευρά του ψυχογονικού κύβου (ο κύκλος του Μετατρόν) του Πυθαγόρα.
Η ελεύθερη σκιαγράφηση του κύβου αυτού δίνει το "λουλούδι της ζωής" με τα 6 πέταλα. 

Στην πρόσφατη εποχή μας, οι σύγχρονοι επιστήμονες ανακαλύπτουν ότι το σχήμα αυτό κυριαρχεί σε πολλά φαινόμενα της ζωής μας: από την δομή των κυττάρων μέχρι την διάταξη των γαλαξιών!

Αυτή η μυστηριακή μαθηματική διάταξη αναπαριστάται και σε αυτό το ξύλινο σετ βάσης ρεσό, το οποίο αποτελείται από 6 ανεξάρτητα πέταλα που αλληλοσυμπληρώνονται.

Ανάψτε τα 6 αρωματικά κεράκια, μυρίστε την φυσική μυρωδιά που αναδύουν, παρατηρείστε το φέγγισμα τους και αφεθείτε στην ηρεμία που προσφέρει η γνώση ότι όλοι μας είμαστε μέρος της ίδιας κοσμικής ύλης, του ίδιου νοήμονος και σοφού Νου!

"Το λουλούδι της ζωής" είναι φτιαγμένο από 100% σουηδικό ξύλο.

Τα 6 αρωματικά κεράκια έχουν αλουμινένια βάση, είναι φτιαγμένα από παραφίνη και φυτικό κερί και έχουν διάρκεια καύσης 3,5 ώρες.

Συνολικές διαστάσεις βάσης: μήκος 34 εκατοστά, πλάτος 34 εκατοστά, ύψος 2 εκατοστά.